Проектът Hyperloop на Илон Мъск може и да изглежда като налудничава идея, извадена от научнофантастичен роман, но с всеки изминал ден той се приближава все повече до реалността.

Компанията Hyperloop Technologies съществува, за да подпомогне изграждането на следващото поколение транспортни средства. Тя е пълна с талантливи хора и пари в брой. От Hyperloop Technologies разкриват своя обширен профил пред Forbes и в момента изглежда, че е най-добрият шанс за осъществяване на идеята на Мъск за Hyperloop.

Досега компанията е събрала финансиране в размер на 8.5 милиона щатски долара и възнамерява да достигне нови 80 милиона преди края на 2015 г. Тук може да видите целия екип на Hyperloop Technologies. Някои от имената са известни, като например Шървин Пичевар, основен инвеститор в Uber, близък до Мъск, Джо Лонсдейл, съосновател на Palantir, Джо Месина, бивш заместник-началник на генералния щаб на Белия дом, Дейвид Сакс, основател на Yammer, Питър Диамандис, основател на X-prize, и Броган БамБроган, един от ключовите инженери в SpaceX.

За да е ясно, това вече не е просто проект на Илон Мъск въпреки неговия „наръчник“, съставен от 58 страници, пълни с основните понятия за вакуумната транспортна система. Мъск е твърде зает с работата си по Tesla и SpaceX, за да поеме такъв мащабен проект сам.

От Hyperloop Technologies възнамеряват да пренасочат фокуса на проекта по посока на превоз на товари, а чак след това към транспортирането на хора. Може би точно проектът Hyperloop ще пренесе транспортирането на хора и товари в 21 век. Илон Мъск наскоро обяви плановете си за изграждане на опитна писта за Hyperloop в Тексас, така че може би скоро ще получим първия си реален поглед над проекта. За повече информация относно Hyperloop Technologies, разгледайте тяхната страница тук.

Прочетете още: Видео с успешно кацане на ракетата Falcon Heavy на SpaceX