Tesla е поредната автомобилна компания, която започва да използва наличните си ресурси в борбата срещу COVID-19. Също както Ford и General Motors, инженерите на Tesla използват части от собствените си автомобили, за да сглобят медицински аспиратори.

Виж още: Инженер на Crytek: PlayStation 5 е по-добрата конзола (от Xbox Series X)

Практиката на автомобилните компании е усърдно да складират части за окончателното сглобяване. В противен случай рискуват да изпадната в ситуация, в която недостиг на дръжки за врати например да затвори продуктова линия. В този ред на мисли инженерите на компанията, управлявана от Илон Мъск, се опитват да използват колкото може повече части в сглобяването на аспираторите.

Така например медицинското изделие, което изработват, използва Модел 3 инфотейнмънт система, за да захрани компютър Модел 3, който от своя страна контролира колектора за въздушния поток. Резервоарът за въздушно окачване пък се „превръща“ в камера за смесване на кислород. Разработчиците използват и Модел 3 тъчскрийн като контролер.

Така Tesla попада в групата на американските автомобилни производители, които дават своя принос в борбата с корона вируса, като даряват средства или ресурси. Ford работи в партньорство с GE, за да увеличи производството на така необходимото медицинско оборудване, като също използва собствени ресурси за шлемове, аспиратори и респиратори. GM възнамерява да произвежда аспиратори във фабрика в Индиана. От компанията преди дни обявиха, че планират правят и по 50 000 маски на ден. Илон Мъск съобщи, че фабриката на Tesla в Ню Йорк скоро ще отвори отново, за да произвежда аспиратори – може би именно тези, които ще видите в следващото видео:

Тагове: