Moto Z2 Force Edition е наследник на първото поколение флагмани на Motorola, които представиха и интересния модулен дизайн. Предният панел е запазил относително същия дизайн, но ще видите разлика в сензора за пръстови отпечатъци, който вече не е квадратен.
Гърбът е изработен от изчеткан метал, конекторите за модулите са леко променени, но най-осезаемата разлика е в камерата. Или по-точно в двойната камера. 

В хардуерно отношение имаме 5.5-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2560x1440 пиксела, който дава и името на телефона – защитен е от специално ShatterShiled стъкло. Продължаваме с процесора Snapdragon 835, 4 или 6 GB RAM и 64 или 128 GB RAM. Разликите в паметта са според региона, но всички модели имат слот за microSD карта. Батерията е 2730 mAh.

Да се върнем отново на двойната камера, което е нещо ново в серията. И двата сензора са по 12 MP, придружени от двойна LED светкавица и лазерен автофокус. Очакванията са, че камерата ще се справя по много приятен начин с портретните снимки, но е наличен и режим за черно-бяла фотография, HDR и други. Предната камера е 5 MP, като вече е налична и светкавица.

Moto Z2 Force се задвижва от Android 7.1.1, като тук получаваме една от най-чистите версии на операционната система на Google.

Цената на телефона започва от около 720 долара.

Заедно с новия модел Motorola представи и новата си Moto Mod 360-градусова камера по време на събитие в Гана по-рано този месец. Сега компанията обяви, че тя ще бъде на разположение на 10 август срещу 299,99 щатски долара.

Модулът Moto 360 ще бъде съвместим с цялото Moto Z семейство от смартфони. Той разполага с две 13-мегапикселови камери в предната и задната част с възможност за правене на пълни 360-градусови панорамни сферични снимки. Тя може да записва и 4K видео в 360 градуса при 24 кадъра в секунда. Аксесоарите към камерата ще предложат възможност за предаване на живо в каналите в социалните мрежи, но това ще стане възможно след софтуерна актуализация.

Тагове: