Космонавтите на борда на Международната космическа станция имат нов другар, с който да се забавляват. Int-Ball е сферичен дрон с камера, който вече е на борда на станцията заедно с останалите ѝ обитатели.

Визията му, подсилвана от монохромните цветове и сините кръгли очи, наподобява малко на Eva от анимационния филм Wall-E. Int-Ball може да се движи автономно или пък да бъде управляван от оператор от наземния контрол на мисията. Всички снимки, които той прави, се прехвърлят в почти реално време на Земята, така че станцията винаги е под око отвътре и може веднага да се реагира при евентуални проблеми.

Основната задача на Int-Ball е да облекчи живота на космонавтите в МКС. Те прекарват около десет процента от времето си с камера в ръка, снимайки различното оборудване или други ремонтни дейности. Така поне на теория един реещ се из станцията дрон с камера може да ги отмени в много задачи и да им освободи време за други експерименти или дейности.

Дронът бе качен на станцията на 4 юли с ракетата Falcon 9 на SpaceX. За момента той пребивава в научния модул Kibo на МКС.