10% сърфират през телефона си, а 23% са в Мрежата всеки ден, сочи проучване на Волво България 

 

87% от шофьорите на камиони у нас ползват интернет, показва маркетингово проучване на Волво България, проведено сред професионалисти от цялата страна. 23% от анкетираните заявяват, че сърфират в Мрежата всеки ден, а 17% - поне веднъж седмично. 10% се свързват с Мрежата и през мобилния си телефон.

 

„Тези данни, макар и от непредставително проучване, са доста оптимистични. Те може би ще изненадат хората, които имат различна представа за професионалните водачи. Ние във Volvo Trucks обаче знаем, че вкъщи или на път все повече шофьори на камиони са онлайн. Затова Volvo Trucks се опитва да им предложи нови възможности – игри, първата социална мрежа за професионални шофьори в света Worldtrucker, а сега и специално приложение за смартфони Dealer Locator, с което да откриват лесно и бързо най-близкия сервиз на компанията”, обясни Ина Игнатова, Маркетинг мениджър на Волво България.

 

Специалното приложение за смартфони - Dealer Locator (Дилър локатор) е достъпно от броени дни. То бързо установява местоположението на шофьора и осигурява достъп до интерактивна карта, която постоянно се обновява. Така българските превозвачи и шофьори на камиони могат да получават в реално време информация за предлаганите услуги и маршрути от над 1200 дилърски представителства и сервизи на Volvo Trucks. В допълнение приложението показва работното време, контакти (имейл и телефон), както и маршрут до сервиза. Дилър локаторът е достъпен за iPhone и смартфони, поддържащи Android, и може да се изтегли безплатно от App Store и Android Мarket. 

От компанията се надяват новото приложение да повтори успеха на създаването на социалната мрежа WorldTrucker, в която вече има регистрирани над  17 000 потребители. Общуването в социалните мрежи е предпочитано онлайн занимание и за българските шофьори, като 63% от анкетираните заявяват, че ползват такива сайтове. 69% пък твърдят, че биха използвали социалните мрежи, за да общуват с колегите си. Сред най-посещаваните от шофьорите на камиони сайтове са също новинарските и търсачките. Освен за забавление те ползват интернет най-често за да намират информации относно продукти и услуги, цени и технически новости.

 

 

Линкове за директно изтегляне на Дилър локатор:

http://itunes.apple.com/se/app/volvo-trucks-dealer-locator/id445592603?mt=8

https://market.android.com/details?id=com.volvo.nat.mobile.locator

 

Тагове: