Windows ерата на „Кликнете тук, за да премахнете безопасно вашето USB устройство“ приключи. Microsoft най накрая вдигнаха ръце и веднъж завинаги приеха факта, че повечето им потребители така или иначе нямат търпение да преминат през безопасната процедура и просто изтръгват флашката или външния си диск от USB порта бързайки.

Затова с последния официален ъпдейт на Windows 10 (версия 1809), настройката по подразбиране за USB външни устройства за съхранение на данни беше променена. Така вместо Better performance, т.е. по-висока производителност, която се осигуряваше от системна опция за кеширане на информацията, тя вече е Quick removal, т.е бързо премахване.


Това означава, че вече няма проблем да включвате и изключвате вашето USB (или Thunderbold) устройство както ви скимне, но не се изненадвайте, ако скоростта за трансфер на информация от и към него не е на обичайното високо ниво.

Ако все пак сте от малцината потребители, които предпочитат да подходят по-търпеливо, но и да се радват на по-висока скорост на трансфер, ще трябва да промените настройката по подразбиране на операционната си система ръчно.


За целта, след като свържете вашето USB устройство към компютъра, стартирайте File Explorer и проверете каква буква е присъединил Windows към него (например USB Drive D:). След това щракнете с десен бутон върху Start и изберете Disk Management. Кликнете върху USB устройството с десен клавиш и изберете Properties, а след това Policies. Там ще намерите двете основни опции – Quick removal (която вече ще е активна по подразбиране) и Better performance, която ще трябва да изберете, ако искате по-висока производителност.

Тагове: