Обикновено потребителите използват Alexa за някои глезотии като например пускане на музика или прогноза за времето. Но всъщност Alexa има изненада за своите почитатели под формата на нов абонамент Alexa Guard Plus, който може да предпази дома от злосторници или дори да спаси живот. В новата услуга могат да бъдат открити няколко доста интересни функционалности: Alexa Guard Plus предоставя денонощна спешна линия, която може да бъде достъпна само при репликата “Alexa, обади се за помощ”. При това Alexa директно ви свързва с екип, който предава съобщението към специализираните служби. Освен това, разчитайки на високоговорителите, вградени в Amazon Echo, тя може да засече нетипични звуци в дома, като например чупене на прозорец, димна аларма или предупреждение за въглероден окис, и да ви изпрати уведомление. Ако не сте у дома, винаги можете да преслушате записите от Echo чрез Drop In функцията.  

Всъщност истинското парти започва, когато Alexa и Echо са свързани с “умно” осветление или с камери за наблюдение. Alexa Guard Plus може да включи осветлението, за да заблуди, че сте у дома, и дори да “полае” малко, за да уплаши евентуални натрапници.  
Разбира се, всички тези функции идват на цена от 50 щатски долара годишно или 5 долара/месец. Всъщност Alexa Guard Plus има и безплатна версия, която е много орязана и дори не лае като чихуахуа.  

Снимки: shutterstock

Виж още: Поредният интернет оазис, пълен с крадени кредитни карти, потъна

Тагове: