Съвсем наскоро багажът на Себастиан Фетел беше откраднат в Барселона и той се опита да локализира престъпниците чрез функцията Find My на Apple. За негово съжаление обаче злосторниците са били доста опитни в заниманието си и бързо-бързо са се отървали от издайническите AirPods, които биха довели до разрешаване на случая. Но техен американски колега явно не се интересува от европейска преса, защото за разлика от тях той въобще не е забелязал тракера на Apple в открадната от него раница и това му е струвало свободата.

Според WRAL полицията в Северна Каролина е получила сигнал за кражба, но благодарение на Find My следователите са локализирали крадеца в неговия дом. При опит за арест той се опитал да избяга, но за негов лош късмет взел злополучната раница със себе си. Това улеснило полицията и в крайна сметка се стигнало до задържането на крадеца. Оказало се, че досието му е изпълнено с множество кражби, употреба на огнестрелно оръжие и ред други престъпления. Явно липсата му на свободно време го е лишила и от неговата съобразителност.

Мнозина са критично настроени към технологията на Apple, защото тя може да бъде използвана за неправомерно проследяване на хора. Компанията се опитва да смекчи потенциалните вредни приложения, но не и в този случай - известно е, че правоприлагащите органи имат право да изискват информация, проследявана до Apple ID на AirTag.

Снимки: Unsplash

Виж още: Скоростна надпревара: Себастиан Фетел преследва крадци чрез приложение на Apple 

Тагове: