Слуховете за предстоящия шлем за добавена реалност на Apple се завръщат: този път The New York Times дава няколко подробности за проекта и хората, които участват в него. 

Според изданието, Apple е привлякла холивудски режисьори като Джон Фаврю да разработят видео съдържание за този шлем за смесена реалност, който се очаква да бъде доставен следващата година.

Фаврю е изпълнителен продуцент на новата ексклузивна серия Prehistoric Planet на Apple TV+ и според трима души, запознати с въпроса, той „работи, за да съживи динозаврите от това шоу на екрана на шлема и има за цел "да предложи изживяване с виртуална и разширена реалност."

Според The New York Times, компанията планира да представи „софтуерни инструменти, които биха позволили на приложенията да добавят нова функционалност на камерата и гласа, като полагат основите за интуитивен интерфейс без докосване, с който клиентите в крайна сметка ще могат да навигират в устройството".

Докато в неотдавнашен доклад се казва, че компанията току-що е представила своя шлем на борда, пускането на джаджата на Apple се очаква през 2023 г

"Инициативата за разширена реалност предизвика разделение в Apple. Най-малко двама членове на екипа за индустриален дизайн казаха, че са напуснали компанията отчасти, защото са имали известни опасения относно разработването на продукт, който може да промени начина, по който хората взаимодействат помежду си".

Снимка: Pikrepo

Виж още: Хуманоидният робот на Tesla ще е готов до септември