Apple отново експериментира с начини за интегриране на камера в Apple Watch. Според Patently Apple последната идея на компанията е да постави камера в дигиталната корона. С това потребителите могат да щракнат снимка на китката си, като насочат дигиталната корона към обекта.

Според разкрит патент потребителят може да свали часовника, ако е необходимо, тъй като някои потребители избират да носят този детайл насочен навътре към китката. На едната фигура се забелязва механизъм за освобождаване в интерфейса за прикачване, така че потребителят да може лесно да свали часовника, за да направи снимка. Патентът също така подчертава функция, при която цифровата коронна камера ще бъде подсигурена с допълнително светлина, за да осветява сцена при заснемане. Функцията ще спомага както за по-добра ориентация, така и като светкавица, така че потребителят ще има по-добро осветление за своите изображения. За съжаление е още рано да смятаме, че камерата може да се използва и за провеждане на разговор през FaceTime - но пък кой знае?

Всъщност идеята не е нова - Apple вече е разгледала възможността за поставяне на камера на часовника през 2019 г., създавайки концепция, при която в каишката на часовника да има интегрирана камера, която да подобрява проблема с правилното наклоняване на снимката от този ъгъл. Подобна интеграция виждаме при други устройства: Wristcam разполага с предни и задни камери в каишката. Те позволяват да се записват видео съобщения и да се правят снимки и видеоклипове от часовника. Това обаче е скъпо решение на цена от 299 долара.

Все пак, както обичаме да казваме - това е само патент. Може би ще минат още няколко години, преди да открият удобен начин да бъде заснето нещо чрез часовник в стил “таен агент”. Това би повдигнало и някои въпроси с поверителността, но все пак най-вероятно все някога ще видим Apple да осъществи тази своя мечта и Apple Watch да се сдобие с подходяща за своя статут камера.

Снимки: Unsplash/Patently Apple

Виж още: AR шлемът на Apple най-вероятно ще пропусне WWDC 2022

Тагове: