Samsung обяви дългоочаквания Android 10 ъпдейт за Galaxy S10/10 Plus/10e. Има уловка обаче – не бе обявена официална дата за публичното му инсталиране му на устройствата, а само че предстои мигновено пускане на бета версия в Южна Корея. Изобщо не е ясно, кога ъпдейтът ще бъде разпространен в световен мащаб.

Ако погледнем към историята, бета версията бива пускана във Великобритания малко след Южна Корея, а после и по останалите пазари. След кратък публичен тест би трябвало от Samsung да направят надстройката на операционната система, налична за официално инсталиране при S10 триото. Тоест, ако тестването започне през ноември, може ъпдейтът да пристигне през декември.

Заедно с новите функционалности при Android 10, като Smart Reply за поддържаните от него приложения и Focus Mode за блокиране на уведомления от приложения, се говори, че Samsung ще добави някои екслузивни функции. Това включва обновяване на интерфейса до One UI 2.0, което ще доизпипа дизайна и по идея означава по-добро визуално представяне и производителност. Очаква се също прибавянето на Emoji suggestions към стандартната клавиатура на Samsung.

За момента нямаме информация кога можем да очакваме ъпдейта за българските потребители на популярните телефони на Samsung.

Вижте още: Голям теч издаде важен ъпгрейд за Galaxy S11 (СНИМКА)