Apple, AT&T, Федералната комисия по комуникациите на САЩ и X дивизията на Alphabet заработиха заедно, за да дадат на жителите на Пуерто Рико клетъчна свързаност.

Apple е работила с AT&T, за да разшири и да активира клетъчно обслужване за потребителите в Пуерто Рико. Това се е случило с активиране на временна LTE лента, която е била одобрена наскоро, но не е активирана в САЩ, но вече е активна Пуерто Рико. LTE Band 8 ще даде възможност на iPhone моделите да се свързват чрез Project Loon балоните на Alphabet, които са били активирани днес. Това ще позволи на потребителите да изпращат текстови съобщения и да осъществяват достъп до някои критични онлайн услуги.

Тъй като LTE не е лицензирла Band 8, много телефони все още не са оборудвани за работа с нея. Но Apple устройства от iPhone 5c и нагоре, работещи с iOS 10 или по-нова, могат да започнат да се използват веднага.

LTE Band 8 е използва 900 MHz лента, която има по-голяма пробивна способност и стига до по-голямо разстояние.

Някои Android устройства на Samsung и други трябва да бъдат съвместими с LTE Band 8, но всички LTE устройства са съвместими с Project Loon.

Тагове: