От известно време това се очакваше, но изглежда, че Apple най-накрая ще започне да поддържа функция, която вече е разрешена в смартфоните с Android. В нов доклад се твърди, че Apple ще използва годишната си конференция за разработчици WWDC през юни, за да разкрие поддръжката на приложения за странично зареждане за предстоящата актуализация на iOS 17.

В доклада на Bloomberg, който се позовава на неназовани източници, се казва, че новата функция ще бъде опит на Apple да се съобрази с одобрението на Закона за цифровите пазари на Европейския съюз, който беше приет през 2022 г. Този закон изисква устройства като iPhone да позволяват инсталирането на приложения от трети страни. Законът добавя, че тези устройства трябва да се съобразят с него до март 2024 г. Това очевидно ще бъде огромна промяна за собствениците на iPhone, които досега можеха да изтеглят приложения само чрез магазина за приложения на Apple.

Bloomberg също така твърди, че Apple все пак ще обяви официално дълго разработвания си шлем за смесена реалност на WWDC 2023 г. Последните непотвърдени доклади спекулират, че шлемът е имал производствени забавяния, но Bloomberg твърди, че все пак ще получи голямо разкритие на конференцията, въпреки че може да не влезе в продажба до края на 2023 г.

В доклада се казва, че на WWDC може да дебютират и някои нови модели преносими компютри MacBook, а в следващата актуализация на watchOS може да се появят значителни промени в интерфейса за собствениците на Apple Watch.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple тества нов iPhone SE, но никога няма да можете да го купите