На по-късен етап от процеса на разработка Apple промени стратегията за iOS 17, за да добави няколко нови функции, което предполага, че актуализацията може да е по-значима, отколкото се смяташе досега, съобщава Марк Гърман от Bloomberg.

През януари Гърман заяви, че iOS 17 може да бъде по-малко значима актуализация от ъпдейтите на iPhone през предходните години поради интензивния фокус на компанията върху дългоочакваното устройство за смесена реалност. В последния си бюлетин Power On журналистът обясни, че промяна в стратегията в процеса на разработване на актуализацията е добавила няколко нови функции:

"Когато Apple започна да разработва iOS 17, първоначално се смяташе, че това ще бъде издание за настройка на съществуващи функции, фокусирано повече върху отстраняването на грешки и подобряването на производителността, отколкото върху добавянето на нови функции (не по-различно от подхода, който компанията използва при Snow Leopard за Mac OS X през 2009 г.). Надеждата беше да се избегнат проблемите на iOS 16 - амбициозна актуализация, която пострада от неспазване на сроковете и грешки в началото. Но по-късно в процеса на разработка стратегията се промени. Сега се очаква iOS 17 да се похвали с няколко "хубави" функции, дори и да липсват основни подобрения като миналогодишния обновен екран за заключване. Целта на софтуера с кодово име Dawn е да отметне няколко от най-желаните от потребителите функции."

Както и при предишните софтуерни актуализации за iPhone, iOS 17 се очаква да бъде представена на Световната конференция за разработчици на Apple през юни, преди да бъде пусната на пазара през есента. Новият ъпдейт може да предложи редица подобрения и нови функции, като например следващо поколение CarPlay, промени в Siri, поддръжка на sideloading и алтернативни магазини за приложения, поддръжка на шлема за смесена реалност на Apple и др.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple следи служителите си, за да идват поне три пъти седмично на работа

 

Тагове: