Apple призна за грешка в Screen Time, която е разстроила родителите. 
Според The Wall Street Journal родителите се оплакват в интернет - предимно форумите на Apple и групите във Facebook, че настройките на Screen Time не "захващат", което означава, че децата имат неограничен достъп до устройствата. Изглежда, че настройките на Screen Time се връщат в режим по подразбиране, дори когато са направени промени. 
Функцията Screen Time в базирания в облака инструмент на Apple за споделяне на семейството позволява на родителите да задават ограничения за времето за екран и за съдържанието и поверителността на устройствата на Apple. В тези настройки на Screen Time функцията Downtime (Време за престой) е полезен инструмент, който позволява на родителите да определят колко часа на ден децата им могат да използват устройството си - или да ограничат използването му, или да направят устройството неизползваемо. За заетите родители това е полезен начин да гарантират, че децата не прекарват твърде много време на устройствата, и да ги предпазят от достъп до неподходящо съдържание. Но той не работи.

 
Преди това Apple заяви, че е отстранила грешката с актуализацията на iOS 16.6, като посочи проблем със синхронизирането на различни устройства. Но грешката продължава да съществува дори в бета-версията на iOS 17. Един родител разказа пред WSJ, че са му били необходими три опита, за да промени часовете за престой на детето си. 
Apple направи изявление пред WSJ, в което признава за продължаващия проблем, като казва: "Приемаме тези доклади много сериозно и правим и ще продължим да правим актуализации, за да подобрим ситуацията". Засега на разочарованите родители остават приложенията на трети страни за наблюдение на устройствата или промяната на настройките за ограничаване на всяко отделно устройство. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Apple случайно разкри функционалността на новия Action Button в iPhone 15 Pro