Според нов доклад на Apple потребителите, притежаващи MacBook Pro и Pro Display XDR, може и да срещнат ново съобщение, което ги информира за ограничаване на яркостта. Apple обяснява, че това може да се случи, ако „температурата на околната среда в стаята е висока и сте възпроизвеждали много ярко съдържание за продължителен период от време“. Според компанията този проблем засяга единствено Pro Display XDR и най-новите 14-инчови и 16-инчови MacBook Pro, всички от които разполагат с най-новата и най-добра технология за дисплеи на Apple. Това включва поддръжка на до 1600 нита пикова яркост и до 1000 нита устойчива яркост на цял екран. Потребителите могат да разберат, че техният монитор е засегнат по два начина: ще видят или съобщението, или специален символ в меню лентата.

Apple пояснява, че има няколко начина да се справите с проблема:

- При MacBook Pro с дисплей Liquid Retina XDR е добре да излезете от всички приложения, които може да консумират значителни системни ресурси.

- Друго решение е да използвате референтния режим на Apple XDR Display или Pro Display XDR;

- Да намалите температурата на околната среда в стаята;
- Да затворите всички прозорци с HDR съдържание;
- От менюто Apple > Sleep да поставите вашия Mac в режим на заспиване. Ня дисплея ще са му необходими 5-10 минути да изстине.

Ако тези опции се окажат неефективни и „температурата на околната среда в стаята е по-малка от 25 градуса по Целзий“, Apple съветва засегнатите потребители да се свържат с поддръжката им.

Снимки: Apple

Виж още: 5-те продукта, за които Apple са забравили