Apple са прочути с политиката си за дългосрочна поддръжка, която позволява дори на по-старите устройства да демонстрират на света, че все още ги бива. По този начин те се опитват да изтъкнат предимство пред останалите технологични компании и да защитят решенията си за устойчивост, които невинаги се приемат особено радушно от публиката. Но има ли продукти, за които Apple са забравили? Дали все пак някои не са изпаднали от светлината на прожекторите и са се превърнали в поредните технологични джаджи, които с времето става все по-трудно да внедриш в ежедневието си?

AirPods Pro

Когато добавката Pro присъства в името, освен всички други предимства би трябвало да означава по-висок стандарт и очаквано по-дълга поддръжка. AirPods Pro бяха представени през септември 2019 г., но ъпдейт пристигна повече от две години след това. Може би причината за забавянето се крие на друго място: според често точния анализатор Минг-Чи Куо Apple планира да пусне второ поколение AirPods Pro през четвъртото тримесечие на 2022 г. Очаква се новите AirPods Pro да разполагат с модернизиран безжичен чип, да поддържат lossless audio и да разполагат с нов калъф за зареждане, който да спомага за откриването на слушалките. Марк Гурман и Деби Ву от Bloomberg съобщиха по-рано, че Apple е тествала по-компактен дизайн за второто поколение AirPods Pro, който по всяка вероятност ще ги направи почти незабележими. По този начин AirPods Pro може да изглеждат подобно на Beats Studio Buds на Apple, пуснати миналата година.

Magic Mouse 2

Да, наистина - представената през 2015 г. второ поколение Magic Mouse за Mac е на повече от шест години, но през цялото това време тя не е получила абсолютно никакви хардуерни ъпдейти. Единствената промяна е, че сега идва с подобрен USB-C към Lightning кабел и самата мишка се предлага в няколко цвята. Ако се питате защо й се случват подобни неуспехи, то може би трябва да си припомните, че портът й за зареждане е от долната страна, което означава, че не може да се ползва и зарежда едновременно. Бинго!

Apple Pencil 2

Още една втора генерация, този път представена заедно с новия тогава iPad Pro през октомври 2018 г. Ключова характеристика на второто поколение Apple Pencil пред оригинала е, че той може да бъде магнитно прикрепен към iPad Pro от трето поколение или по-ново устройство за безжично зареждане. Потребителите могат също да превключват между инструменти за рисуване и четки в приложения като Notes чрез двойно докосване на вградения сензор за докосване. Реално явно “моливът” няма какво повече да се променя.

High-end Mac mini

Най-инетерсното е, че конфигурациите на Mac mini от по-нисък клас бяха актуализирани с персонализирания чип M1 на Apple през ноември 2020 г. Но тези от по-висок клас не са актуализирани от октомври 2018 г. и може би причината за това заклеймяване е техният процесор Intel.

iPod Touch

Да, да знаем, кой в днешно време използва iPod? Но ако всички шеги бяха истина, то Apple нямаше да продължават да предлагат устройството. Седмото поколение iPod touch запази същия дизайн като модела от шесто поколение, включително 4-инчов Retina дисплей, Home бутон без Touch ID, 3.5 мм жак за слушалки, конектор Lightning и един високоговорител и микрофон. Устройството се предлага в шест цвята, включително Space Gray, Silver, Pink, Blue, Gold и Red. От миналата година iPod Touch дори не е на видно място на корпоративната страница на Apple, а последната му актуализация е била през май 2019 г. Няма и слухове за нов модел, съответно не се знае дали компанията ще се опита да отдаде почит на тази легенда, или просто тя ще бъде забравена завинаги.

Снимки: Apple

Вижте още:  Apple се прицелиха в украински инди режисьор заради заглавието на новия му филм (ВИДЕО)

Тагове: