През 2012 Apple за пръв път представиха приложението Maps, чиято цел беше да замени Google Maps на iOS. Maps обаче не тръгна никак добре. На картата не излизаха забележителностите, имената на улици и градове се изписваха грешно, имаше дори и липсващи страни. Притежателите на iPhone и iPad предпочитаха да използват приложението на Google или някое друго. Дори самият главен изпълнителен директор Тим Кук посъветва своите клиенти да не отварят Maps, докато компанията не премахне проблемите.

Но дори след многократните подобрения Apple не може да се конкурира с Google. Затова компанията решава да направи коренни промени в приложението. От технологичния гигант от Купертино споделят, че вече няма да разчитат на трети страни за картографските данни. Apple, като Google, пускат на обиколка свои автомобили, оборудвани със сензори и камери, които да съберат информация за Maps. Според компанията това ще подобри многократно работата на приложението.

Първоначално ъпдейтът на приложението ще покрива само някои части на САЩ. Apple обаче имат амбициите да направят своите „карти“ най-добрите в света. Компанията споделя, че освен пътищата, които ще бъдат постоянно актуализирани, на картата ще има пътеки, малки езера и дори дървета. Изглежда Apple са си научили урока и смятат да направят приложението като хората. Колко ли години ще им отнеме обаче да стигнат нивото на Google?

Тагове: