Apple винаги се опитват да бъдат оригинални във всяко едно отношение, но в една сфера леко изостават. Това е начинът на зареждане на батериите. Едва миналата година компанията представи своите iPhone 8, 8 Plus и iPhone X, които имат опцията за безжично зареждане. По последни данни тази година от технологичния гигант от Купертино най-накрая може да очакваме и включване на „бързо“ зареждане за iOS смартфоните.

Досега гореспоменатата привилегия беше достъпна, но само като аксесоар. Сега вече зарядното, което идва с iPhone-а в кутията, ще бъде такова. Това ще позволи на Apple да достигне бързината на зареждане на Samsung Galaxy S9 и OnePlus 6.

В едни от най-скорошно изтеклите снимки, свързани с новите iPhone-и, се вижда новото зарядно на Apple. Важно е да се отбележи, че то е базирано на USB-С.

Наистина не знаем на какво се дължи това забавяне с „бързото“ зареждане. Но! По-добре късно, отколкото никога, нали така?

Сега на дневен ред излиза въпросът, кога технологичният гигант ще пусне хардуер за бързо безжично зареждане, използвайки AirPower. За това се говори още от премиерата на iPhone X, но досега не сме видели нищо подобно.