Очакваме да видим цели три нови модела iPhone този септември и вече има схематични изображения на два от тях. Най-интересният, разбира се, е Plus моделът, който ще бъде с 6.5-инчов OLED дисплей "от край до край". Устройството ще бъде захранвано с новия чипсет на Apple - A12, изработен по 7-нанометров процес. Освен това смартфонът ще има честта да бъде първият iPhone с три задни камери, подобно на Huawei P20 Pro.

Говори се, че единият сензор ще бъде телефото. Според експерта Лу Дзиалин от Deutsche Securities наличието на три задни камери ще позволи на притежателите на този iPhone да правят и 3D снимки. За подобна технология чух и при Galaxy S10 на Samsung. Не сме сигурни колко мегапиксела и какви точно ще бъдат сензорите, но вероятно ще бъдат подобни на тези на P20 Pro – 40 MP RGB камера, 20 MP монохроматична камера и 8 MP телефото камера.

От схемите можем да видим също, че 6.5-инчовият iPhone ще бъде с размери 157 мм х 77 мм. Което означава, че тялото му ще бъде по-малко от това на 5.5-инчовия iPhone 8 Plus, който беше с приблизителна дължина от 159 мм и ширина 78 мм.

Можем също да видим и схематични изображения на 6.1-инчовия iPhone, който може би ще бъде „пропуснатият“ миналата година iPhone 9. С този модел компанията казва сбогом на 3D Touch (сензора за пръстови отпечатъци). Моделът ще бъде с LCD дисплей със специален слой, заради който 3D Touch няма да може да работи. „Нискобюджетният“ смартфон ще бъде само с една задна камера, а размерите му ще са 147 х 72 милиметра.

Моделът, за който не разполагаме със схематично изображение, е директният наследник на iPhone X. Според информацията, която имаме засега, устройството ще бъде с 5.8-инчов OLED дисплей. Той и другите два смартфона ще са с най-новата операционна система на Apple iOS 12 и би трябвало да разполагат със свойството TrueDepth Camera, Face ID и, разбира се, прорез.

Тагове: