Преди броени дни Apple разкри шлема Vision Pro XR, който предлага много нови технологии на цена от 3500 долара. Това обаче няма да е единичен продукт и доверен журналист сподели повече подробности.

Марк Гърман от Bloomberg вече е твърдял, че Apple работи по стандартна (т.е. не-Pro) версия на Vision като по-евтин вариант. Сега обаче Гърман споделя в своя бюлетин Power On, че компанията всъщност работи по два нови модела вместо по един.

Какво да очакваме от тези нови шлемове на Apple?

Журналистът предполага, че в шлемовете non-Pro може да се използват екрани с по-ниско качество, по-малко камери и по-малко мощен процесор (напр. чип за iPhone или по-стар чип за Mac). Той също така предполага, че по-евтиният модел Vision би могъл да има по-опростен дизайн на каишката за глава и да изисква AirPods за пространствен звук, вместо да използва високоговорителите на самото устройство.

Гърман също така предполага, че Apple не би искала да се откаже от външния си екран EyeSight или функциите за проследяване на ръката/очите при тази стандартна версия, тъй като те биха могли да бъдат ключови функции за серията.

Накрая журналистът от Bloomberg смята, че по-евтините модели на Apple ще се появят най-рано в края на 2025 г.

Гърман хвърля светлина и върху последващия модел на Vision Pro, който ще бъде пълноправен наследник, като твърди, че той ще има по-бърз процесор. Той също така предполага, че това може да представлява двустранен подход за компанията, подобно на стандартните и Pro iPhone. Така или иначе, ясно е, че Apple изглежда залага на тази джаджа в дългосрочен план.

Снимка: Apple

Виж още: Зукърбърг вече се шегува с Apple Vision Pro