Скоро след като показа новия си модел DB11, Aston Martin анонсира нов таен проект, по който компанията е работила през последните три месеца. Неговата цел - ни повече, ни по-малко от това да създаде най-бързата суперкола в света.

За да я изпълни, Aston Martin е влязла в стратегическо партньорство с Red Bull и отбора от Формула 1, който компанията има. Като част от договорката логото на Aston Martin ще бъде поставено на болидите на Red Bull за целия сезон 2016, но по-сериозната задача е именно реализирането на идеята за хиперколата, която трябва да бъде готова до 2018 г. За създаването ѝ ще помага инженерът легенда Ейдриън Нюи, когото почитателите на Формула 1 познават добре.

Като един от малкото останали независими автопроизводители в света Aston Martin определено възлага големи надежди на новия проект, който носи името Project AM-RB 001.

"Говорим за красота, аеродинамична ефективност, напреднали технологии и високи скорости, като при това колата е не само бърза, но и елегантна", казва изпълнителният директор на компанията Анди Палмър. За момента колата съществува само във виртуалното пространство като поредица от схеми и симулации, но конкуренти като Bugatti, Koenigsegg, Ferrari и McLaren вече си взимат бележка за амбициозния план.

Виж още: Pininfarina прави най-бързата хибридна кола в света