Атрактивни нови модели и иновации това са най-характерните аспекти от представянето на BMW Group по време на Северноамериканското международно автомобилно изложение (NAIAS) 2009 в Детройт.

С акцентите в представянето дебюта на новото BMW Z4 (на снимката) и концепции, ориентирани към бъдещето, най-успешният производител на премиум автомобили в света дава на публиката перспектива не само към 2009 г., но и далеч напред. Американските потребители ще имат възможност да се възползват повече от всякога от достиженията на стратегията EfficientDynamics. Всички модели, представени на изложението, са оборудвани с двигатели, съчетаващи мощност, динамика на шофирането и впечатляващо ниски разход на гориво и нива на вредни емисии.

Новото BMW Z4 олицетворява бъдещето на роудстера удоволствие от шофирането на открито със сгъваем твърд покрив, динамични шестцилиндрови редови двигатели и Dynamic Drive Control, включени като стандартно оборудване. Първите дизелови модификации, предлагани на американския пазар, на свой ред откриват нови възможности за икономия на гориво и намаляване на вредните емисии, при това предлагащи истинско удоволствие от шофирането, типично за марката BMW. BMW 335d седан и BMW X5 xDrive35d се задвижват от специално разработените двигатели BMW Advanced Diesel с технология Blue Performance, оборудван със селективен катализатор Selective Catalytic Reduction (SCR) и впръскване на допълнителна съставка, намаляваща азотните окиси (NOX) до абсолютен минимум, като така те покриват изискванията на всичките 50 американски щата.

Друг акцент в представянето на BMW в Детройт е технологията ActiveHybrid, която по интелигентен начин комбинира двигател с вътрешно горене и електрическо задвижване, за да постигне значителна икономия на гориво. Тази стратегия, полагаща основи на нова тенденция, ще бъде готова за въвеждане в производство в рамките на 2009 г.

Посетителите на Автомобилното изложение (NAIAS) 2009 ще могат да видят още новото BMW Серия 7 и новото BMW Серия 3. Допълнителен акцент ще бъде и годишнина от представянето на концепцията за един забележителен автомобил - BMW X5. Автомобил, създал нов световен сегмент Sports Activity Vehicle (SAV) и положил началото на история за забележителен успех, представен за първи път преди 10 години именно по време на NAIAS, съобщава агенция Speed-Press.

Тагове: