Съвсем скоро видяхме анонса на Apple One – пакет от различни платени услуги на Apple с начална цена от 15 долара на месец. В базовия абонамент влизат видео платформата Apple TV+, геймърската Apple Arcade, 50 GB iCloud сторидж и най-важното – Apple Music.

Именно това последното не се харесва никак на Spotify и стрийминг платформата излезе със специално изявление по-малко от час след края на събитието на Apple.

Според Spotify, Apple използва доминиращата си позиция, за да ограничи конкурентите си и да лиши потребителите от избор, като фаворизира своите собствени услуги. Идеята тук очевидно е, че офертата с включването на Apple Music е доста изгодна и ще накара много собственици на устройства на Apple да изберат нея, вместо да плащат отделно за Spotify.

Разбира се, Spotify няма какво друго да направи в тази ситуация, освен да се оплаква на висок глас, защото няма как да предложи сравнима алтернатива на Apple One, освен ако не се комбинира с Netflix например. Ето защо шведската компания призовава съответните регулатори да се намесят и да блокират появата на Apple One на основание за нечестни конкурентни практики. Подобен ход, естествено, е разбираем, но за момента ние оставаме скептични към него.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Разширете максимално гаража, ако искате в него да паркирате Tesla Cybertruck

Тагове: