Тази година може да не откриете кой знае колко в кутиите на новите iPhone-и освен самото устройство и инструкциите за употреба. Известният аналитик Минг-Чи Куо, който по-рано изрази мнение, че няма да има слушалки в комплекта на смартфона, сега твърди, че адаптер за зареждане също няма да е наличен. Това ни оставя само с кабела, но при тези обстоятелства какъв е смисълът от него?

Това не означава, че няма да има нов модел адаптер, напротив, слуховете са, че Apple подготвя 20 W такъв. Това е малко подобрение сравнение с този с мощност 18 W в кутията на iPhone 11 Pro. Разликата е, че новият ще трябва да се купува отделно. Анализатори от Barclays също смятат, че новите смартфони на Apple ще се лишат от адаптера.

Според Куо това е начин да се свали цената, която ще бъде по-висока заради наличието на 5G. Но това не е единствената причина. Според органите за опазване на околната страна адаптерите са излишни, защото хората така или иначе използват тези от старите си телефони, затова тази еко мярка се явява и начин за намаляване на вредните пластмасовите продукти. Едва ли това ще може да послужи като утешение за хората, на които реално им трябва този аксесоар.

*Снимка: Shutterstock

Вижте още: iPhone SE (2020) в DxOMark: стабилен отвсякъде