Скорошното съобщение, че Apple работи по собствен автомобил, предизвика бурни реакции. Докато феновете на компанията са убедени, че колата ще бъде феноменално по-добра от всяка друга, много скептици смятат, че автомобилите са твърде далечни от останалите продукти на Apple и начинанието е обречено на провал.

Към втората група се причислява и Дан Акерсън, който заемаше поста на главен изпълнителен директор на General Motors в продължение на три години и половина. Акерсън няма друг опит в автомобилната индустрия, а изявленията му по отношение на самоуправляващия се автомобил на Apple бяха крайно негативни. Според него проектът е обречен на провал. В интервю с Bloomberg той сподели, че "много хора, които не работят в областта (автомобилната индустрия) и не я разбират, често подценяват трудността".

Според Акерсън Apple "трябва да мисли внимателно, ако иска да навлезе в автомобилостроенето" и "няма идея какво прави, ако започне да се занимава с това". Той смята, че компанията би трябвало да премести фокуса си върху разработката на технологии, които производителите на автомобили да имплементират в продуктите си.