В събота от Wall Street Journal ни изненадаха с доклад, в който се твърди, че Apple работи върху свой електрически автомобил с кодово име Titan. През уикенда информацията беше потвърдена и от агенция Ройтерс, но според техния доклад Apple всъщност разработва самоуправляващ се автомобил или нещо подобно на това.

Според източниците на Ройтерс, от които идва информацията, Apple събира данни и части, за да направи прототип на самостоятелно шофиращо се електрическо превозно средство. Всъщност Apple може да прави пари по няколко начина със самостоятелно шофираща се кола. "Това е софтуерна игра. Всичко се отнася до автономното управление", каза източникът на Ройтерс.

Специализиран системен софтуер за самоуправляващите се автомобили и други услуги като картографиране с висока разделителна способност и услуга за електрическо зареждане могат да донесат нови приходи за компанията. Все още всичко е в сферата на догадките и ще мине време, преди да разберем нещо реално за проекта на Apple.

И в двата доклада се споменава, че Тим Кук и компания са наели множество автомобилни и друг тип експерти, за да развиват проект Titan. Може би следващата технологична революция отново ще бъде дело на Apple, кой знае? За всеки случай, ако тези слухове се окажат истина, тогава Илон Мъск (Tesla) и Лари Пейдж (Google) ще имат основание да се притесняват за своите проекти за самоуправляващи се коли. В момента Apple разполага с достатъчен финансов ресурс, с който може да направи каквото си поиска, и не се съмняваме, че "ябълковата" компания може да промени света. Отново!

 

Прочетете още: Apple похарчи крупна сума пари за слънчева електростанция