Първото изложение за купета, кабриолети и спортни автомобили отваря врати в петък, 27 юни, стана ясно на проведената пресконференция. Това е първото по рода си специализирано изложение в света, заяви Ивайло Жеглов, управител на Експо тийм, организатор на събитието. Тези автомобили представляват под 1% от пазара у нас, но са неговата най-атрактивна част, добави Любомир Станиславов, главен редактор на Top Gear, медиен партньор на събитието. Ако форумът предизвика интерес, вероятно той ще се превърне в традиция, обеща Стоян Желев, председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани дилъри у нас (АПА).

Изложението ще мине под знака на безопасното шофиране и благотворителността. Грижата за първото е поел Димитър Илиев, най-добрият български пилот, който се е включил в инициативата за създаването на Академия за безопасно шофиране. Ще споделим нашия опит с българските шофьори, голяма част от които излиза напълно неподготвена на улиците. Ние ще им дадем възможност да подобрят уменията си, заяви пилотът. Всеки ден тандемът Димитър Илиев Пламен Кралев ще присъства на изложението и ще дава разяснения за безопасно шофиране на желаещите.

1% от парите, събрани от аукциона на ретро автомобили, който ще се проведе през петте дни на изложението, ще отиде в полза на фондацията на незрящите. Колите ще се продават с начална цена, по-ниска от реалната им стойност, като сред тях са Alfa Romeo GT, Smart Brabus, Peugeot 407 Coupe, Citroen C4 Coupe, Hyundai Coupe, Maserati GranTurismo, уникалните ретро коли MG-B Cabriolet 1962 г., Fiat 124 Cabriolet 1979 г., Buick Skylark 1963 г., Chevrolet Business Coupe 1939 г., а най-ексклузивна от всички коли в търга ще е Ferrari 612 Scaglietti.

Експонатите ще са над 35 атрактивни модела, някои от които се показват за първи път на автомобилно изложение, като например Kia pro_ceed и Audi A3 Cabriolet. Пет лева е цената на входния билет за възрастни и два лева за деца.

Тагове: