Замърсяването на въздуха е глобален проблем. Един от най-големите замърсители е автомобила. Някой ще каже, че бъдещето е на електромобилите. Не на такова мнение са обаче от BWM.

Немския концерн представи BMW Hydrogen 7, автомобил на базата на 7 купе, който претендира, че въздуха, изхвърлен през ауспуха е по-чисти от този, който влиза в двигателя през радиатора. Колата, която е тествана в Арагонската Национална Лаборатория постига този резултат, когато върви в моно-бензинов водороден режим.

Това значи, че освен стандартния бензинов двигател, колата разполага и с резервоар за водород. Емисиите, отделени от колата са равни само на частица от нормалното ниво според изискванията за SULEV(Super Ultra Low Emission Vehicle или превозно средство със супер ниско ниво на отделени емисии), което я прави една от най-малко изпускащите вредни емисии кола.
Както вече споменахме, реално автомобилът дори пречиства въздуха, защото при определени условия, той е по-чист от заобикалящият въздух.

Очевидно, бензиновият двигател не изглежда да отстъпва своето място на електромобилите, само трябват малко проучвания и ще можем да опазваме природата по-ефективно.

Тагове: