BMW X6 вече официално е у нас. То бе представено от вносителя Камор Ауто на 30 май в изложбения център на компанията.

Шай Рацаби, генерален мениджър на Камор Ауто, поздрави гостите и с няколко думи им представи уникалния характер на новото BMW X6. Мира Янкова, търговски и маркетинг директор на Камор Ауто, също приветства уважилите събитието приятели на BMW. В този момент започна грандиозно огнено шоу на младите артисти от трупата Нария Инро Магария (НИМ), след което бяха показани два модела BMW X6.

BMW X6 е първото в света Sports Activity Coupе. Този модел поставя началото на изцяло нов сегмент автомобили с уникален дизайн и невиждано динамично задвижване. BMW X6 предлага ново и оригинално въплъщение на техническите характеристики, дизайна и елегантността на автомобил от тип купе. В същото време той е най-спортният, динамичен и маневрен представител на X моделите на BMW.

BMW X6 е серийно оборудван с интелигентната система за задвижване на всички колела xDrive и е първият автомобил в света, който предлага Dynamic Performance Control (динамично управление на поведението) за уникална гъвкавост, стабилност, точност и сцепление във всяка ситуация. По този начин се осигурява променливо разпределение на мощността не само между предния и задния мост (чрез xDrive системата), но и между двете задни колела (чрез Dynamic Performance Control). Така се постига отлична стабилност дори при рязка промяна на натоварването и висока скорост.

Автомобилът се предлага с два бензинови двигателя с двe турбини и два изцяло алуминиеви дизелови двигателя. Новият 8-цилиндров V-образен двигател с двe турбини и директно впръскване на BMW X6 също е световна премиера. Със своите осем цилиндъра с общ работен обем 4,4 литра, максимална мощност 407 к.с. и максимален въртящ момент 600 Нм в необичайно широк диапазон на режима от 1750 до 4500 об/мин, това е най-мощният двигател, монтиран някога на BMW серия X. Новият осемцилиндров двигател впечатлява с компактните си размери и с факта, че турбокомпресорите са разположени между двата реда цилиндри, съобщава агенция Speed-Press.

Тагове: