Ежегодният форум CEE Block София и технологичната компания "Телелинк" организират конкурс за стартъпи, ориентирани в блокчейн решенията. Наградният фонд е в размер на 250 хил. евро и е предоставен от българската IT фирма. Тя ще осигури и бизнес менторство за реализирането на спечелилия проект. Конкурсът е ориентиран към стартиращи компании, които са в по-напреднала фаза от своето бизнес развитие.

Решения с предимство

В него могат да участват предприемачи от Централна и Източна Европа, които имат разработени и работещи блокчейн решения. С предимство ще се разглеждат проекти в областта на веригите за доставки (supply chain) за производствени индустрии и компании, които предоставят стоки и услуги. Допълнителен фокус имат всякакви видове блокчейн решения в сферата на здравеопазването и образованието.

На 15 октомври 2018 г. ще бъдат анонсирани 10 селектирани предприемачи, които ще получат правото да участват във финалната фаза с представяне на проектите си в рамките на CEE Block София на 25 и 26 октомври 2018 г.

Журито на конкурса

Финалистите ще бъдат оценявани от жури в състав: Председател на журито - Любо Минчев, основател и главен изпълнителен директор на Телелинк, Божидар Божанов, основател на LogSentinel, Елвин Гури, инвеститор Empower Capital Advisor, Иван Житиянов, изпълнителен директор Телелинк Бизнес Сървисис и Росен Иванов, основател BlackPeak Capital. Финалното решение ще бъде взето при гласуване с тежест съответно 70% жури и 30% присъстващи на форума. Главните критерии са иновативност, социална значимост - положително въздействие върху хората и обществото, капацитет на екипа, бизнес модел и пазарен потенциал.

Най-големият стратегически форум за блокчейн, технологии и иновации в Централна и Източна Европа - CEE Blocк София - ще събере топ политици и водещи международни компании в София Тех Парк на 25-26 октомври. Целта на форума е обсъждане на блокчейн стратегията на Европейската комисия и страните членки от правна, регулаторна, данъчна, икономическа, социална и обществена гледна точка, в духа на единния европейски цифров пазар и нуждите на бизнеса, който работи върху блокчейн технологията. Събитието се организира от CEE Block в партньорство със Sofia Tech Park, СофтУни, БАИТ, Solutions for the Future и Дигитална Национална Коалиция.