Напоследък виждаме някои доста готини функции от всички браузъри и се усеща, че има надпревара между тях кой ще спечели потребителското внимание.  
Сега новината идва от страна на Google и е ориентирана към Android потребителите: възможност за заключване на Chrome Incognito сесии зад биометрично удостоверяване на мобилни устройства.  


Интересно, че първо видяхме тази опция на iOS, а сега е ред и на Android потребителите да добавят още едно ниво на сигурност за своя браузър. Когато тази функция е включена, ще трябва да потвърдите самоличността си чрез лицево разпознаване или пръстов отпечатък всеки път когато се върнете към раздел „Инкогнито“, след като излезете от Chrome или отидете до друго приложение. 
Заключените инкогнито сесии за първи път станаха достъпни за Android през 2022 г. - повече от година след като Google започна да ги тества за iPhone и iPad, - но под формата на експериментална функция. 9to5Google споделят, че когато изберете този режим, ще видите сив екран с логото на Incognito в центъра. След това ще трябва да изберете Unlock Incognito, за да отворите биометричното удостоверяване или да изберете да потвърдите самоличността си с вашия ПИН код. 
Въпреки че функцията все още не е достъпна за всички потребители, можете да проверите дали вече имате достъп до нея чрез менюто с три точки в горния десен ъгъл на Chrome. Ако при вас вече я има, активирането ѝ се случва чрез  Settings > Privacy and Security > Lock Incognito tabs when you leave Chrome.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Да започнеш начисто - как да рестартирате алгоритъма на стрийминг платформите? 

Тагове: