Chrysler е готова със своите 100 автономни минивана Pacifica, които ще се присъединят към Waymo (по баща Google) флотилията в началото на 2017 г. Това са хибридни варианти с хардуер и софтуер за самостоятелно управление на Waymo. Те са част от партньорство между Fiat Chrysler (FCA) и Waymo, което беше обявено по-рано тази година.

Главният изпълнителен директор на Waymo Джон Крафчик каза миналата седмица, че компанията му не се интересува от "правене на по-добри автомобили". Вместо това той иска да направи "по-добри шофьори".

"С този страхотен нов миниван ще покажем на хората от всички възрасти нашата технология за самостоятелно управление", заяви Крафчик. Waymo хардуерът и софтуерът бяха тествани на редица прототипи на Pacifica.

Партньорството между Waymo и Chrysler среща инженери от двете компании, които работят в тясно сътрудничество, за да интегрират иновативните системи за самостоятелно шофиране в електрическите превозни средства.

Инженерите на FCA и Waymo са модифицирали електрическите ванове Pacifica, за да са готови за технологията за самостоятелно шофиране на Waymo. Прототипите на Pacificas са били тествани в Chelsea Proving Grounds в Мичиган и Arizona Proving Grounds в Юка, Аризона, както и в Waymo съоръжения в Калифорния. Опитите включват 200 часа "екстремни метеорологични тестове".

Waymo и FCA може би работят над автономна услуга за споделено пътуване, която може да стартира по-късно през 2017 година, се казва в доклад на Bloomberg. В началото вероятно именно с тези автономни микробуси. Автономните миниванове Pacifica трябва да тръгнат по улиците на Калифорния, Вашингтон, Аризона и Тексас в началото на следващата година.

 

Прочетете и това: Без паника - просто робот шофира Volvo S90