Google Maps вече широко разпространява новата си цветова палитра и потребителите разбираемо са раздразнени. Въпреки че промените не са твърде драстични, новите цветове на Google Maps изненадаха потребителите и ги накараха да се почувстват неспокойни.

Reddit и Twitter са пълни с аргументи срещу новия избор на цветове на Google. Пътищата, които някога са били изобразявани с бял цвят, сега са сиви. Синият цвят на водните басейни сега е значително по-блед, а горските площи са с по-тъмен нюанс на зеленото от преди. Индикаторът за маршрута също е в много по-ярък и стряскащ син цвят. За тези, които използват Google Maps от години, тези промени са обезпокоителни.

"Не съм фен. Просто не ги харесах, когато започнах да ги виждам преди около седмица. Не са толкова лесни за четене за мен. Ако можех, щях да се върна към старите цветове", казва един от потребителите на Reddit.

"Класическият Google променя това, което беше напълно нормално, и го влошава без видима причина", казва друг.

Потребителите смятат, че сега пътищата се виждат трудно в Google Maps, когато не сте увеличили мащаба. Най-голямото оплакване на хората е, че новите цветове затрудняват разглеждането на детайлите на картата, тъй като те са изключително размити.

Не е ясно защо Google внезапно реши да смени цветовете в Google Maps, но може би разгневените потребители ще успеят да убедят компанията да се върне към по-старите цветове.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новият инструмент на Google Gmail си измисля несъществуващи имейли