Директорът на борда на директорите Дейвид Бондерман заяви, че напуска борда. Оставката му идва след приетите от редица служители като обидни коментари към жените по време на обръщение към работниците. 

Коментарът на Бондерман бе направен по време на среща на всички служители на Uber, на която са се обсъждали мерките за трансформация на компанията след започнатото разследване за сексуално насилие. 

Членът на борда Ариана Хъфингтън заяви пред служителите, че е нужно повече жени да бъдат присъединени към борда.

"Има множество данни, че когато има една жена в борда, то вероятността там да има и втора е много по-голяма", заявила Хъфингтън.

В отговор Бондерман казал: "Всъщност, това което показва е, че там ще има много повече говорене". 

Стенограмата от срещата бе публикувана от Yahoo, а от Uber потвърдиха нейната автентичност. В писмо до служителите Бондерман се извини и заяви, че трябва сам да спазва стандартите, които иска да наложи в компанията. 

В същото време, както се очакваше, изпълнителният директор Травис Каланик излиза в отпуск за неопределено време. Оттеглянето на Каланик идва след разследвания за сексуално насилие в компанията и противоречия по отношение на корпоративната култура. 

За момента няма ясен заместник на Каланик и голяма част от директорите в компанията я напускат. От началото на годината седем високопоставени служители от Uber са подали оставките си. Към момента Uber търси оперативен, финансов, маркетинг и бизнес директор.