Както и очаквахме, DisplayMate обявиха екрана на новия Samsung Galaxy Note9 за най-доброто по рода си, съществувало някога. По-интересното не е това, колко дълго ще се задържи той като първенец, а информацията за дисплея, която получаваме от лабораторните измервания.

В сравнение с екрана на Galaxy Note 8 този на Note 9 демонстрира 27% по-висока максимална яркост (цели 1050 нита) и се класира начело по ниска рефлективност (4.4%) и изменяне на яркостта спрямо зрителния ъгъл (27% при 30 градуса). Също така точността на цветовете е окачествена като "визуално неразличима от идеалната", а резолюцията от 1440 x 2960 пиксела е най-високата в смартфон.

В този ред на мисли Sony все още предлага екрани с пълната 4K резолюция (2160 x 3840) в своите Premium смартфони, но те не работят непрекъснато в този режим, а само когато гледате 4K съдържание. Също така публикацията на DisplayMate твърди, че при дисплея на Galaxy Note 9 няма видима разлика в остротата на образа спрямо 4K екран въпреки по-ниската резолюция.

Флагманът на Samsung вече е достъпен за предварителна поръчка от родните оператори, като цената му без договор започва от минимум 1900 лв. за модела с 6 GB RAM памет и 128 GB място за данни.