2018 очевидно е годината на Дрейк, защото хип-хоп суперзвездата чупи всички рекорди по слушаемост откакто пусна последния си албум - "Scorpion". Още през първата седмица от излизането му канадецът навъртя 1 милиард стриймвания на албума, след което продължи похода си към Apple Music и Spotify, където сингъла "God's Plan" отбеляза най-много стриймвания в един ден. За капак "Scorpion" вече пета поредна седмица не мърда от първото място в класацията Billboard 200.

На дневен ред е поредното постижение на Champagne Papi. Днес лейбъла Universal Music се похвали, че Дрейк е първият изпълнител с 50 милиарда стриймвания от всички актуални платформи. Факт е, че кариерата на рапъра се разви успоредно с дигиталната музикална дистрибуция, така че не е изненадващо да го видим начело на стриймването в световен мащаб.

Питаме се дали звездата ще дойде в България докато е още в зенита си, или ще го дочакаме някоя и друга година след залеза му - по примера на Coolio, който превърна София в своя малък гангстерски рай "само" 17 години след като за пръв път чухме едноименното парче...