В ранните дни на всяка технология има магия, която се губи, когато тя стане по-популярна. Mac е чудесен пример за това: в дните на отявлена конкуренция с Windows Mac OS беше пясъчник със забавни идеи, които не ви помагаха да вършите задачите си по-лесно, но правеха използването на вашия Mac още по-забавно. Това приложение възвръща тази магия, защото всичко, което прави, е да извика дъжда на работния плот на вашия Mac. Буквално. 
Приложението lo-rain е на разработчика lo.cafe и е доста просто: след като го изтеглите, lo-rain добавя дигитален дъжд на вашия Mac. Това по същество е всичко. Не е полезно, но е естетично, като добавя много минималистично настроение към всичко, което правите на вашия Mac. 
Най-хубавото обаче е, че може да се персонализира. Можете да контролирате интензивността на дъжда, скоростта, цвета, непрозрачността, ъгъла, кадрите в секунда, както и колко дъждовни капки се появяват в секунда. Можете също така да изберете дъждът да се разпръсква в реално време, когато се удря в долната част на екрана. По подразбиране ще виждате ефекта на пръските, но тази опция ще ви струва повече от мощността на процесора заради визуализиране на ефекта. Има и опция за добавяне на светулки към микса, ако сте любители на това. Можете да добавяте до 20 наведнъж, да променяте цвета им (по подразбиране е жълт, разбира се), колко високо летят и колко бързо се движат. Ако искате да създадете усещане за "лятна нощ" на вашия Mac, това не е лоша опция, с която да си поиграете.


Lo-rain не е някакво приложение за продуктивност или помощна програма, която ще промени начина, по който използвате вашия Mac и цената от 8 долара е малко висока. Но ако сте любопитни - опитайте 15-минутната пробна версия. Това е достатъчно време, за да боравите с всички настройки на lo.rain, за да намерите подходящата комбинация за вашето настроение. След това пуснете плейлиста с lo-fi и се потопете в доброто настроение. 

Снимки: lo.cafe

Виж още: Преди 30 години браузърът Mosaic стартира официално и промени света