Един от най-изненадващите слухове за последните няколко месеца е, че GMC планират да възродят Hummer като електрически автомобил. Изглежда твърде иронично, като се има предвид, че хъмърите са известни с това, че са емблематични за американската "бръмчаща на газ-култура". Те бяха излишно големи и силни, със слаби оценки за безопасност и са точния антоним на икономичнoст.

  Сега марката се завръща, като се покайва за своите екологични грехове с изцяло електрически камион, който бива отхвърлян като шега от няколко години. За щастие, ние живеем през 2020, където може да съществуват превозни средства като Cybertruck. Защо не и електрически Hummer?

GMC пуснаха няколко кратки реклами на Hummer EV, заедно с няколко ключови подробности: Автомобилът ще задвижва 1000 конски сили, с въртящ момент от 11 500 lb-ft и ще развива от 0 до 100 за 3 секунди.

  Също трябва да отбележим, че само ускорението на Cybertruck е само с 0.1 секунди по - бързо. GMC твърдят, че колата има и възможности за off-road. Ще бъде и доста тиха, както се очаква от електрически автомобил, което означава, че името "Hummer" вече всъщност има малко смисъл.

  Компанията ще пусне 30-секундна реклама през втората четвърт на Superbowl, но пълното разкриване ще бъде на 20 май, 2020 г. Автомобилът в момента е насрочен за продажба за есента на 2021 г.

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: