Днес Елън Мъск туитна изображение на автомобил с мистериозното име "D", с допълнителен текст, който казва: „Време е да представим D и още нещо.“ От приложеното изображение виждаме, че това ще се случи на 9 октомври на специално събитие.

Но какво е D? Всъщност имаше спекулации, че това е Tesla "D", която ще представлява бюджетен електрически седан. А за "другото нещо" само можем да гадаем.

Налице е и една теория, че D може да е нещо повече, свързано с Model S и предстоящите функции за подпомагане на водача (driver assistance). Този нов пакет от технологии включва контрол на скоростта, разпознаване на знаците на пътя и поставяне на маркери на скоростомера. Също така този асистент ще включва и предупреждения за водачите, когато колелата минават над маркировката на платното.

Наскоро Моделът S получи софтуерна актуализация 6.0 на фърмуера, която включва навигацията, базирана на текущия трафик, и дори възможност за стартиране на двигателя чрез TouchID сензора на iPhone.

Каквото и да се окаже D и „новото нещо“, Елън Мъск със сигурност ще привлече вниманието на всички. Ние ще следим какво ще се случи на 9 октомври и ще ви уведомим незабавно.

 

 

Виж още: Елън Мъск: самоуправляващите се автомобили ще са факт след 5 или 6 години 

Тагове: