Android 13 може да не е толкова голям визуален ъпгрейд, колкото беше Android 12, но това не отнема вълнението от поредна актуализация, която се появява на вашия чисто нов флагмански телефон. Въпреки че много големи производители на смартфони вече са очертали своите графици за пускане на Android 13, Asus е най-новата марка, която се присъединява към списъка. След провеждане на затворена бета-фаза на Android 13, обхващаща няколко месеца, Asus е готов да пусне стабилната актуализация на Android 13 за най-новите си флагмани ROG и Zenfone от декември.

В няколко публикации в Twitter Asus потвърди, че неговият малък (и способен) Zenfone 9 ще бъде първият, който ще получи стабилен Android 13 през декември. Той ще бъде последван от телефоните от серията Zenfone 8 от предходната година, които ще получат привкус на Android 13 през януари 2023 г.

Подобно на серията Zenfone 8, ROG телефоните на Asus, фокусирани върху игрите, също ще получат най-новата версия на Android следващата година. Цялата серия ROG Phone 6, включително 6, 6 Pro, 6D и 6D Ultimate, ще бъде актуализирана до Android 13 някъде през първото тримесечие на следващата година. Устройствата ROG Phone 5 и 5s ще ги последват през второто тримесечие.

Много по-старите телефони ROG Phone 3 и серията Zenfone 7 също бяха част от затворената бета-версия на Android 13 на Asus, така че тяхната стабилна актуализация също не трябва да изостава твърде много. Когато това се случи, трябва да очаквате някои значими подобрения като известия за включване и езикови опции за всяко приложение (в поддържаните приложения). Asus обикновено включва своя персонализиран ZenUI върху стандартния интерфейс на Android, но не е толкова натрапчив като много други OEM интерфейси.

Имайте предвид, че остават няколко седмици до актуализацията на Android 13 за флагманите на Asus Zenfone и ROG, така че имайте търпение. Освен това тя вероятно ще бъде въвеждана на етапи, така че може да се наложи да проявите малко търпение, докато Android 13 достигне вашето устройство.

Снимка: Unsplash

Виж още: Хитър трик може да отключи всеки Pixel от Google без парола (ВИДЕО)