Започна най-натовареният период от годината за смартфон индустрията. Apple вече представиха новите си устройства, Mate серията на Huawei ще дебютира тази седмица, а OnePlus 7Т Pro – следващата. Google също не останаха по-назад и обявиха събитие на 15 октомври в Ню Йорк. Не е официално потвърдено, но е на 99% сигурно, че тогава бял свят ще видят Pixel 4 и Pixel 4 XL.

Тази година очакваме няколко големи промени в хардуера и софтуера на телефоните. Най-голямата е, че моделите най-после ще са с две задни камери, втората за широкоъгълни снимки. Няма telephoto сензор, но компанията най-вероятно е направила подобрения на super res-zoom функцията и едва ли ще се усети липсата на камера за дълбочина. Очаква се също Google да добавят и astrophotography режим, специално за снимки на нощното небе.

Вече бе потвърдено, че Pixel 4 ще поддържа команди с движения благодарение на Soli radar чип. Това ще ви позволи например да сменяте песни в Spotify, като само минете с ръка над екрана, без да го докосвате. Другото, за което ще бъде използвана тази технология, е отключване на телефона с лицево разпознаване, което ще замени сензора за пръстови отпечатъци на гърба. Няма изгледи да присъства оптичен сензор за отключване под екрана.

Важно е да се отбележи, че обикновено има повече от само телефони на Made by Google събитията. Нова версия на Pixelbook лаптопа изглежда логична, предвид че последната е от 2017. Говори се и за Google Home Mini хъб с 3.5 мм жак и поставка за стена. Няма да има нови таблети обаче, тъй като компанията се отказа от тези устройства.

Както обикновено Google ще предават събитието на живо, за да може да го гледате от комфорта на собствения си дом.

Вижте още: Google скоро ще може да разпознава какво сте "скрийншотнали"?