Facebook обяви, че отваря нова секция „Спомени“, в която ще виждате старите си дейности из социалната мрежата. Това много наподобява на вече познатото на всички „На този ден“. Различното на спомените ще бъдат новите секции, включително и тази, в която ви излизат хората, с които сте се сприятелили на съответната дата.

Ще има обаче и „резюмета“ на месеца, както и на целия сезон, също и спомените, които не сте видели през последната една седмица. Свойството не е нещо кой знае какво, но компанията се надява, че ще донесе повече положителни емоции на хората.

Откакто беше пуснато „На този ден“, Facebook се опитва да го направи перфектно. Тоест потребителите да виждат само приятните спомени. Как обаче става това? Потребителите могат да блокират някои хора, дати и „случки“. По този начин те никога няма да се появят в „спомените“ им.

А ако не извършите тези действия, Facebook има и автоматична система за блокиране на някои спомени. Тя се базира на някои ключови думи и на начина, по който хората са реагирали на самия статус или снимка. Тоест примерно ако на даден спомен има много „тъжни“ реакции, Facebook автоматично го маха от секцията Memories.

Със сигурност този алгоритъм няма да работи напълно перфектно, но пък за компанията е важно да пусне нещо, което да накара хората да се усмихват малко повече и по възможност поне малко да си отвлекат вниманието от скандалите около компанията.

Тагове: