Facebook може да пусне свой умен високоговорител, с който ще ни позволи да се свързваме по-лесно с приятели и да преглеждаме снимки и новини, съобщава DigiTimes. Устройството ще има огромен 15-инчов сензорен екран и ще бъде пуснато през Q1 на 2018 г.

Самият говорител ще може да работи като дигитална рамка за снимки, когато е активен, а потребителите ще могат да го управляват чрез гласови команди. Те ще могат да изпращат и съобщения в Messenger и ще могат да инициират VoIP аудио- или видеоразговори.

Amazon вече доминира на пазара на домашни умни високоговорители с Amazon Echo, Google пусна Home, за да се конкурира с него, а според последните слухове Apple се подготвя да представи HomePod, който също ще има сензорен екран и гласово управление.

Големината на екрана на високоговорителя на Facebook също ще се впише в плана на компанията да стартира свои оригинални продукции. Така Facebook ще създава свое съдържание, което ще гледаме на нейния „умен телевизор“.

Разбира се, възможностите, които се отварят пред един такъв умен високоговорител, са огромни и само времето ще покаже докъде ще стигне социалната мрежа.