Говореше се, че Galaxy S24 Ultra ще получи ъпгрейд на дисплея, но липсата на подробности означаваше, че има много спекулации. За съжаление, когато става въпрос за съотношението между екрана и тялото, един информатор има разочароващи новини за тези, които искат да надградят догодина, като същевременно изискват футуристичен външен вид. Очевидно предстоящият флагман ще има най-ниското съотношение на екрана към корпуса от Galaxy S10, премиум смартфон на Samsung, който беше пуснат на пазара преди четири години.

Според информацията, споделена от профила Ice Universe, рамките на Galaxy S24 Ultra може да не са симетрични, но източникът твърди, че предстоящият флагман ще има съотношение екран/тяло 88%, което е най-ниското от създаването на Galaxy S10 насам. Новият слух гласи, че горната и долната рамка ще са с размер 3 мм, а лявата и дясната - 3.42 мм, което съвпада с рамките на Galaxy A54, телефон от среден клас.

Въпреки че Ice Universe не обясни защо Samsung ще пристъпи към понижаване на дисплея, това може да се дължи на икономии на разходи, въпреки че според предишен слух смартфонът от най-висок клас е трябвало да разполага с тънки рамки, подобни на тези на iPhone 15 Pro. Тъй като източникът споменава, че публикацията за социалната мрежа X се основава на наличните данни, възможно е той тепърва да получи пълната картина от тези, които му изнасят тази информация.

В края на краищата огромна компания като Samsung вероятно работи с множество прототипи на Galaxy S24 Ultra, а този се отличава с по-дебели рамки от останалите. Освен това не е в интерес на корейския гигант да продължи да изостава в отдела за смартфони, особено когато по-ранна прогноза на Counterpoint Research гласи, че Apple може да го детронира по общи доставки за годината.

Хората, които са отговорили на темата под публикацията, също са песимистично настроени по отношение на рамките на Galaxy S24 Ultra, което предполага, че в бъдеще може да се появят положителни новини за смартфона, така че нека засега стискаме палци. От друга страна, ако приемем, че Samsung одобрява този дизайн, това може да насърчи масовата клиентска база да започне да проучва други възможности, включително да премине към iPhone 15 Pro или iPhone 15 Pro Max.

Снимка: Unsplash

Виж още: Собствениците на iPhone ще разберат какво е да имат сгъваем телефон благодарение на Samsung 

 

Тагове: