Наскоро Samsung актуализира своето приложение Try Galaxy, за да включи ново "Сгъваемо изживяване". Някои потребители споделят за своето FlexCam Experience, за да предоставят подробности за функциите на Galaxy Z Flip5 с неговия нов външен екран. Допълнителна функция, наречена Fold Experience, ви позволява да свързвате отделни iPhone-и заедно, за да създадете псевдо многоекранно изживяване, което едва ли може да се сравни с действителните възможности на Galaxy Z Fold5.

 
За да получат достъп до него, потребителите на iPhone трябва да влязат в сайта Try Galaxy в Safari, след което да натиснат бутона Add to home screen, за да получат достъп до приложението. В режима Fold Experience са налични три "приложения", включително Multi-tasking, Immersive View и Game.

Разделът Game отвежда потребителите до гейминг изживяване по въздушен хокей, което може да се играе самостоятелно или срещу приятел, тъй като шайбата се плъзга с вяло изоставане при всеки удар. В раздела Immersive View се възпроизвежда видео, което трябва да се появи на двата екрана.  

И накрая, панелът за Multi-tasking трябва да даде на потребителите представа за всички различни начини за достъп до приложенията в Z Fold5. Можете да възпроизвеждате видеоклип на единия екран, но да поставите две приложения едно върху друго на другия екран, докато приятели ви изпращат безобидни съобщения - една доста сполучлива демонстрация на истинското сгъваемо изживяване. Въпреки че това е скромен опит за имитиране на режима на таблета на Z Fold5, истинското забавление от тази гъвкавост на приложенията на практика е смесването и съчетаването на всички различни приложения, които искате да се показват едновременно - например можете да пуснете видеоклип на целия екран, но едновременно с това да превъртате Reddit в прозоречен дисплей. Ограниченото изпълнение на приложението Try Galaxy не успява да постигне този ефект. 

Що се отнася до функциите на камерата на Z Flip5, можете да правите селфита със затворен телефон в по-ограничено съотношение на страните, но можете също така да поставите Flip на маса и да използвате външния екран, за да покажете как ще изглеждате в кадър. Засега единственият истински начин да видите дали тези допълнителни функции на камерата работят за вашите цели, е, като ги изпробвате сами.  

В момента Samsung води в надпреварата за сгъваеми телефони, но пазарът все още е ниша в огромната арена на смартфоните. Индустриалният анализатор на DSCC Рос Йънг направи изявление, че доставките на сгъваеми телефони са нараснали с 42% на годишна база и се очаква те да нараснат през втората половина на годината до общо 6.9 млн. доставки през третото тримесечие. Samsung абсолютно доминира в доставките на сгъваеми телефони дори в сравнение с Google с неговия Pixel Fold. И все пак дори с този ръст сгъваемите устройства са само малка брънка в сравнение с 1.21 милиарда доставени смартфони само през 2022 г. според анализаторската компания IDC. 

Снимки: Samsung

Виж още: Samsung осигурява най-новите функционалности на сгъваемите смартфони Galaxy Z Fold5, Z Flip5, серията таблети Tab S9 и серията смарт часовници Watch6 и на по-стари поколения устройства