Преди няколко години нашумя пост, в който мъж споделя, че благодарение на смарт часовник той и съпругата му са разбрали, че ще стават родители. Часовникът е отчел разлики в състоянието на бъдещата майка и за да провери каква е причината за тях, тя е посетила своя лекуващ лекар, който след изследвания ѝ съобщил радостната вест.

Беше въпрос на време производителите на смарт часовници да включат и проследяване на детайли около самата бременност. Нововъведението се базира върху опции, познати и от други популярни приложения от подобен тип. Часовникът следи напредъка въз основа на предполагаемия термин, както и дава предложения за подобряване на здравословното състояние.

Функцията показва как се променят статистическите данни за индивидуалната фитнес производителност по време на бременност, както и предупреждава за изменения на сърдечния ритъм. Чрез нея има възможност да се задават персонализирани напомняния за хидратация, подходящ фитнес упражнения (например тези на Кегел) и да регистрира подробности и симптоми, вариращи от движението на бебето до нивата на кръвната захар. Когато раждането е близо, таймерът може да се използва, за да се проследи честотата на контракциите.

Приложението се активира през мобилния телефон чрез Garmin Connect, като се използва функцията за проследяване на менструалния цикъл.

В много отношения това е признание, че интересът към проследяването на физическата форма не бива да спира, преди и след като се роди детето.

Снимки: Garmin

Виж още: Това е духовният наследник на легендарната луксозна марка Vertu

СПЕЧЕЛИ уникален 55-инчов Philips 4K OLED805! Избери и гласувай за победителите в наградите за най-добро съдържание на 2020/2021 на HiComm Magazine! Можеш да дадеш твоя глас на https://ea2020.hicomm.bg