В края на август в бенчмаркове се появи телефон, произведен от nubia, със Snapdragon 8 Gen 3 и всички подозираха, че това може да е нов телефон Red Magic. Сега имаме по-солидни доказателства, тъй като Red Magic потвърди, че нейният 9 Pro ще бъде представен на 23 ноември.

Съобщението за датата дойде чрез публикация в социалните мрежи, в която геймърското крило на марката заяви, че новият телефон не само ще донесе еволюция на дизайна, производителността, живота на батерията и екрана.

Тийзърът не включваше изображение на смартфона. Поглеждайки към предишните Pro модели на Red Magic, вероятно трябва да очакваме тройна настройка на камерата, охлаждащ вентилатор и селфи камера под дисплея.

Според описанието в Geekbench от август Red Magic 9 Pro ще има вариант с 12 GB RAM. Вероятно обаче ще има и по-мощни варианти, като 16 GB или дори 24 GB.

Телефонът вероятно ще се доставя с Android 14 от кутията с най-новата версия на Redmagic OS отгоре и хардуерен превключвател отстрани за превключване на режима за игри.

Всичко ще разберем на премиерата следващата седмица, но в дните преди събитието трябва да има тийзъри и трейлъри.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ето какво ни предлага Pro геймърската серия на Logitech (РЕВЮ)