TCL, водеща световна компания за интелигентни технологии, с гордост съобщава, че нейната иновативна устойчива арт инсталация #TCLGreen, създадена в сътрудничество със световноизвестния художник Кевин Чу, спечели престижната награда Red Dot Design Award за брандове и комуникационен дизайн за 2023 г.

"Радваме се, че получихме признание в един от най-големите конкурси за дизайн в света за добрия си дизайн и креативност", каза Тиаго Абреу, ръководител на Центъра за иновации в дизайна X-Lab в TCL. "Скулптурата TCLGreen е перфектната демонстрация на комбинираната сила на изкуството и технологията за вдъхновяване на величието и създаване на въздействие. Символизирайки растежа и оценяването на всички ресурси на нашата планета, инсталацията илюстрира нашия ангажимент да улесним създаването на по-зелена планета за всички."

Представена за първи път заедно с глобалната кампания #TCLGreen, скулптурата TCLGreen представя историята на TCL в областта на ESG и пътя към устойчиво развитие. Изработена от над 1000 рециклирани и изхвърлени електронни платки, доставени от TCL, тя черпи вдъхновение от стръковете трева и илюстрира ключовото предизвикателство на рециклирането на електронни продукти, като същевременно съчетава елементи на устойчиво физическо изкуство, интерактивно изкуство, изкуство на метавселената и изкуствен интелект, за да представи истинско потапящо преживяване.

По-рано тази година скулптурата TCLGreen получи наградата за дизайн Golden A като единствен победител в категорията "Кръгова икономика и регенеративен дизайн". Преди това част от инсталацията се появи и на изложението CES 2023 в Лас Вегас и на Седмицата на дизайна в Милано, за да вдъхнови посетителите по пътя им към устойчив начин на живот. На изложението IFA 2023 през септември произведението на изкуството беше частично изложено като част от мултисензорна изложба, която съчетава видео, звук и светлина.

Макар че #TCLGreen официално стартира през 2022 г., устойчивостта отдавна е приоритет на TCL. Като глобална технологична компания и отговорен корпоративен гражданин TCL прилага иновации, зелени технологии и решения за чиста енергия в своите продукти, производство, верига на доставки и култура. В допълнение към внедряването на леки, незамърсяващи, възобновяеми и устойчиви опаковъчни материали тя гарантира, че дизайнът на всеки продукт е възможно най-екологичен чрез усърдни усилия в областта на научноизследователската и развойната дейност - постигайки подобрена практичност, издръжливост и ефективност, за да защити околната среда и да помогне на потребителите да спестят. Миналия месец TCL Industries беше отличена от Световната организация за зелен дизайн с престижната международна награда за принос в областта на зеления дизайн.

По отношение на производството TCL е въвела различни ефективни процедури за намаляване на замърсяването, оптимизиране на потреблението на енергия и управление на парниковите газове по време на целия процес. По-специално тя е поела значителни ангажименти за намаляване на емисиите на парникови газове, както и на потреблението на вода, електроенергия, природен газ и EPS до 2025 г. В своята Бяла книга за въглеродна неутралност, публикувана през юли 2023 г., тя също така официално декларира цели за достигане на максимални емисии на въглероден диоксид преди 2030 г. и постигане на въглеродна неутралност до 2050 г.

Освен това TCL активно ангажира доставчиците и служителите си за създаване на по-устойчива верига за доставки и култура. Миналата година компанията актуализира вътрешните изисквания за опазване на околната среда и инициира система за безхалогенни технически стандарти с доставчиците, като в крайна сметка постигна безхалогенна спецификация на материалите за повечето смартфони на TCL. В САЩ TCL също така работи с Агенцията за опазване на околната среда (EPA) в рамките на нейното обещание America Recycles Pledge, както и с щатски агенции и местни общности за развитие на програмите за рециклиране и образование. За непоколебимия си ангажимент към устойчивостта компанията спечели четири поредни години наградата Gold Tier Award в ежегодното предизвикателство на EPA за устойчиво управление на материали в електрониката и получи първата по рода си Специална награда за лидерство в областта на устойчивостта през 2021 г.

С над шест десетилетия история наградата Red Dot Design Award днес се счита за един от най-търсените знаци за качество на добрия дизайн в световен мащаб. Като награден проект арт инсталацията TCLGreen ще бъде представена на по-широка световна аудитория на уебсайта на Red Dot и на други лични изложби, демонстрирайки изключителната креативност и мощните комуникации на TCL при предаването на нейните зелени ангажименти в различни точки на контакт.

Снимка: TCL

Тагове: