Изживяването, което предлага един филм на аудиторията, обикновено зависи от качеството на сценария, уменията на режисьора и таланта на актьорите. Съществуват обаче и редица други ключови елементи, като разположението на зрителя, мястото, където се осъществява гледането, и екранът, на който се възпроизвежда филмът. Всичко това допринася както положително, така и отрицателно към изживяванията на кинолюбителите.

Отделно всеки киноманиак е съгласен, че кинематографичното изкуство се предава най-добре в прожекционните салони. А и от гледна точка на техническото оборудване киното е най-доброто средство за възпроизвеждане на филма така, както са си го представяли създателите му. Само че киното има и своите недостатъци. Първо, налага се да жертвате комфорта на вашия хол. Независимо колко е модерен киносалонът, колкото и нови и ергономични са седалките му, те никога няма да могат да се сравняват с комфорта на вашия диван.

За съжаление недостатъците не спират дотук. Киносалонът е обществено място и не позволява да подбирате компанията, с която ще се наслаждавате на изкуството. Това може да повлияе отрицателно на атмосферата и не на последно място - на настроението на любителите на филми. Накрая нека не пропускаме и проблема със звука. Хората с по-чувствителен слух много добре знаят за какво става въпрос, тъй като за тях високият звук внася изключителен дискомфорт.

Отвъд превъзходното техническо оборудване киното всъщност е поредица от компромиси за киноманите и като цяло е далеч от идеалното решение. Анализирайки гореизброените недостатъци, от Panasonic са заключили, че оптималното кино изживяване може да се постигне само в уюта на дома. Това становище заляга в разработката на всички нови продукти на компанията и резултатите не закъсняват. Новите OLED телевизори на Panasonic за 2018 г. биха впечатлили и най-взискателните киномани.

Технологията OLED предлага отлично предаване на изображението, характеризиращо се с максимално точно цветовъзпроизвеждане, ненадминато съотношение на контраста и усъвършенствани зрителни ъгли спрямо традиционните LCD екрани. Новите телевизори Panasonic от серията FZ950 и FZ800 подчертават всички тези качества, тъй като използват OLED панели от ново поколение. Те предоставят повече нива на черното, за да изпъкват по-добре сенките и другите детайли.

Освен това е добре известен фактът, че дори екранът да е в състояние да изобрази перфектното черно, възприемането му от зрителя може да бъде компрометирано от отразената светлина. Моделите на Panasonic решават този проблем чрез употребата на специален филтър, който неутрализира отраженията и осигурява постигането на абсолютната чернота - ключова за възпроизвеждането на технически перфектни изображения. Но контрастът и изобщо разнообразието на изобразените цветове не касае само дълбочината на черната точка. За това е определящо и колко ярък може да бъде един екран.

Поради тази причина новите OLED телевизори на Panasonic са оборудвани с технология HDR10+, която позволява на динамичната обработка на изображението да регулира яркостта спрямо сцената или кадъра. Резултатът е осезаемо усъвършенстване на контраста, получаването на по-ярки цветове и по-реалистично изображение. Тези подобрения се допълват от нов процесор за изображения, който може да възпроизведе детайлите на по-трудни сцени като по-тъмни или силно осветени такива.

Комбинацията от всички тези технологии доведе до развитието на поколение телевизори, способни да осигурят безпрецедентни нива на качество и реализъм. Така киноманите за пръв могат да се наслаждават на филми, изпълнявани по кинематографични стандарти за качество, без да се налага да жертват удобството на собствения си дом или да преглъщат други компромиси.

Високото качество на телевизорите Panasonic и тяхната оптимизация за филми са признати от холивудските студиа, които ги използват в постпродукционната фаза. А благодарение на диагоналите - съответно 55 и 65 инча - както за FZ950, така и за FZ800, - никой потребител не би изпитал необходимост от по-голям екран, независимо от размера на помещението, в което ще бъде поставен.

Дори претенциите на аудиофилите, изискващи перфектната картина да е придружена от перфектния звук, не са забравени. Например моделите от серията FZ950 са оборудвани с аудио решение на Technics, което обещава силен, богат и реалистичен звук без изкривявания.

В заключение любителите на филми могат да изпитат онова безкомпромисно кинематографично изживяване, за което винаги са мечтали. Благодарение на новите телевизори Panasonic с OLED екран те вече имат възможност да видят любимите си филми точно както създателите им са искали - при това на същите екрани, на които те са били създадени. Но вече без да се налага да се отказват от комфорта на собствените си дивани.

Тагове: